Alsico ontwerpt, produceert en verdeelt kwaliteitsvolle werk- en beschermkleding. We zijn een familiaal bedrijf, maar verkopen en produceren over de hele wereld. Al meer dan 80 jaar lang. We zijn gespecialiseerd in projecten op maat. En dat zowel voor de zorg- en medische sector, als voor de industrie of bedrijven die uitgesproken imagokleding zoeken.

 

Maatwerk nemen wij letterlijk. De klant kan zijn eigen trendy bedrijfskleding of stijlvolle werkkleding ontwerpen voor dames- en herencollecties in zorg, industrie of voor diensten die graag hun imago in de verf zetten. We hebben ook alle CE-know how in huis om beschermende kledij van de correcte normering te voorzien.

 

Onze focus daarbij ligt op de klanten en de producten die we hen bieden. Van bij het ontwerp gaan we samen kijken hoe we de werkkleding kunnen produceren die het best aansluit op de behoeften van de klant. Wij nemen het hele proces in handen: van de styling en de creatie van de modellen over de productie in onze eigen ateliers tot de nauwgezette opvolging van elk dossier door de Customer service. Deze performance based-aanpak vormt de basis van ons voornemen om van Alsico een voortrekker te maken in circulaire economie en duurzaam ondernemen

 

Niet alleen onze ISO 9001 getuigt van de waarde die wij aan kwaliteit hechten. Al onze kleding is gemaakt uit stoffen met Oekotex 100-certificaat, dat garandeert dat in de productie geen schadelijke stoffen zijn gebruikt. Onze kleding is bestand tegen intensief industrieel wassen en kan ook makkelijk worden hersteld en gepersonaliseerd. Stuk voor stuk elementen die een lange gebruiksduur – en dus minder verspilling – garanderen. Voor gebruikte kleding hebben we ook een end-of-life oplossing: alle kleding kan worden opgehaald en gerecycleerd tot isolatiemateriaal of composiet.

lg_alsico_wit_rgb
Designed by Mediawind